How to·mallen·Zeepletters·Zelfgemaakte zeepjes

Mallen voor zeepletters

Vandaag was dan eindelijk de dag om de mallen te gaan maken! Van een L-profiel en een stukje vinyl heb ik een blokje gemaakt, en daarin heb ik de letters vastgemaakt.

Letters vastmaken

Eerst wilde ik de letters vastmaken met dubbelzijdig tape, maar dat bleef dus echt niet plakken.. Helaas! Maar gelukkig kwam mijn man met een goed idee: lijm! Hij haalde een tube contactlijm te voorschijn en daar ging ik mee aan de slag. Een beetje op de letters en een beetje op het vinyl. Tien minuutjes wachten, en op elkaar plakken. En ja hoor, het werkt! De letters bleven vast zitten!

j tot r leeg

Siliconen gietrubber

Vervolgens was het tijd om de siliconen gietrubber voor te bereiden. Je hebt daarbij 2 delen, er moet namelijk ook nog 10% verharder bij, om ervoor te zorgen dat het ook werkelijk hard wordt! Best praktisch dus.

Gieten!

En als laatste, alles bij de letters ingieten! Er ontstonden wel aardig wat bubbels, en vooral de gaatjes van de O, P, Q en de R zaten vol met lucht. Na heel wat getik tegen de zijkanten, ging dat al beter. En nu… wachten… 8 uur lang… Gelukkig is het nu avond, dus de meeste uren zal ik slapend doorbrengen!

j tot r in siliconen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s